Begeleiding

De begeleiding die we je aanbieden is gericht op je eigen ontwikkeling. Wij bieden je de mogelijkheid aan om trainingen te volgen en om individuele behandelingen te ontvangen.


Het primaire doel van het Raphaelwerk is vrij te komen van belemmeringen. Deze belemmeringen kunnen zich voordoen op fysiek, emotioneel, mentaal, relationeel/moreel en spiritueel vlak. Daarbij zijn lichaam, hart en ziel betrokken. Het lichaam kan in meer of mindere mate uit balans zijn, het hart kan nog niet genoeg geopend zijn en de ziel wordt misschien nog niet goed gekend. Alle drie de facetten willen zich wel graag aan je kenbaar maken.


Vaak zijn er echter nog sluiers rondom je hart en ziel aanwezig. Wanneer die sluiers oplossen kun je jouw Zijn op deze aarde vol-ledig-er ervaren. Je bent vrij van onnodige ballast, je bent zonder oordeel naar jezelf en naar anderen. Zo kun je liefdevol verbonden zijn met je Hogere Zelf.


Vooral het hart, een onmisbare schakel, wordt zo vaak verwaarloosd. Daarom geven we daar heel veel aandacht aan. Wanneer je echte aandacht gaat geven aan bijvoorbeeld een pijnpunt in je lichaam, of aan oud zeer in je hart, of aan het niet goed contact kunnen maken met je ziel, dan kunnen er wonderen gebeuren.


Door het opmerken van dat wat er is, er met je aandacht bij te blijven, sta je het toe om te genezen. Die houding wordt een helende aanwezigheid bij en in jezelf. De weerstand valt weg: een ware ver-adem-ing!


In de groepsbijeenkomsten/trainingen leer je door meditaties en oefeningen aandacht te geven aan wat er is, zonder oordeel, met een open hart. De kwaliteit van deze aandacht vergroten we zodat het helende aandacht wordt. Het ontwikkelen van die helende aandacht staat centraal in de begeleiding die je kunt krijgen.


Je kunt ook begeleiding ontvangen in de vorm van één of meer persoonlijke behandelingen:

  • in een soort gespreksvorm (zittend tegenover elkaar)

  • en/of via aanraking. Bij deze helende aanraking lig je (gekleed) op een behandeltafel en word je aangeraakt vanuit de 5 elementen afkomstig uit de ayurveda en het Universeel Soefisme. Bijvoorbeeld: soms heb je wat meer vastheid nodig van de aarde, of flexibiliteit van het water, soms heb je meer vuur nodig, of wil je wat luchtiger door het leven gaan.


Je wordt gestimuleerd en ondersteund in het nemen van je verantwoordelijkheid voor jouw eigen proces.


Het uiteindelijke doel is om een optimale vitaliteit te bereiken door een evenwicht tussen de 5 elementen en de diverse bewustzijnslagen. Naast het oplossen van wat je belemmert biedt het Raphaelwerk je ook een oriëntatie op een geïnspireerd leven met vervulling en creativiteit.


Voor het vinden van een begeleider kunt u de contactpagina raadplegen.


Do you dare to have the courage,

to be who you really are?


Pir Vilayat